Начало › Растения › Отглеждане › Торене › › Как патладжаните да станат по-големи?

Как патладжаните да станат по-големи?

09.09.2009 | Коментари (0)

Освен обичайните агротехнически мероприятия, като поливане и окопаване, при отглеждане на патладжана може да приложите култучене на растенията или пък да отрежете върховете им, за да стимулирате развитието на повече и по-едри плодове.

Прилагането на друго агромероприятие, което ще доведе до получаване на по-едри плодове, е подхранването. Обикновено това става с останалата част от азотните торове. Освен това в практиката се налага все повече прилагането на листните торове. Патладжанът е растение, което реагира добре на торене с тях. Препоръчва се във фаза наедряване на плодовете да се използва комбинация от листни торове, съдържащи трите основни хранителни елемента - азот, фосфор и калий. Освен това може да използвате различни комбинации листни торове, които съдържат различни макро- и микроелементи, които ще намерите в агроаптеките. Дозата за всички е 1 милилитър за 1 литър вода.

09.09.2009, Лазар ПЕТКОВ

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар

Вижте още

За екологично чиста продукция садете бобови
Органичното земеделие е доста скъпо занимание и далеч не е по джоба на всеки любител градинар. Най-простият и достъпен начин е да засеете бобови - грах, боб, фасул, соя, бяла детелина, лупина. Тези култури образуват на корените клубени с органически азот, подобряват почвата и нейната структура. 

Лозата иска най-много храна докато спи
За разлика от повечето растения, лозата приема хранителните вещества най-добре в студения сезон.  В късната есен и през зимата, стига да позволява времето, докато лозата е в покой, трябва да се внесат органичните торове. Фосфорните и калиевите също е добре да се дадат тогава, в краен случай рано напролет.

Мулчирайте около овощните растения
Мулчирането е алтернатива в борбата с плевелите. То е агротехническо мероприятие, с което се създава изкуствена покривка (мулч) върху повърхността на почвата, която оказва физично, химично и биологично действие.