Начало › Растения › Отглеждане › Торене › › За екологично чиста продукция садете бобови

За екологично чиста продукция садете бобови

05.03.2019 | Коментари (0)

На малки градински участъци при уплътнено засаждане на овощни дръвчета и ягодови култури е най-добре да не прековапате почвата, защото можете да нараните някои корени, да нарушите структурата на почвата или биологическите процеси в нея. Затова е по-добре да се опрете не на агротехнологиите, които изискват максимум минерални подобрители, а да използвате микробиологични добавки. Те стимулират активните процеси с използването на бактерии и така увеличават екологичността на продукцията.

Органичното земеделие е доста скъпо занимание и далеч не е по джоба на всеки любител градинар. Най-простият и достъпен начин е да засеете бобови - грах, боб, фасул, соя, бяла детелина, лупина. Тези култури образуват на корените клубени с органически азот, подобряват почвата и нейната структура.  Бялата детелина е добро медоносно растение, корените й се развиват недълбоко в почвата и лесно се режат при прекопаване. Лупината пък е многогодишно цвете, което освен че подобрява почвата е и много декоративно.

 

05.03.2019, www.gradinata.bg

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар

Вижте още

Лозата иска най-много храна докато спи
За разлика от повечето растения, лозата приема хранителните вещества най-добре в студения сезон.  В късната есен и през зимата, стига да позволява времето, докато лозата е в покой, трябва да се внесат органичните торове. Фосфорните и калиевите също е добре да се дадат тогава, в краен случай рано напролет.

Мулчирайте около овощните растения
Мулчирането е алтернатива в борбата с плевелите. То е агротехническо мероприятие, с което се създава изкуствена покривка (мулч) върху повърхността на почвата, която оказва физично, химично и биологично действие.

Мулчирайте около овощните растения
Мулчирането е алтернатива в борбата с плевелите. То е агротехническо мероприятие, с което се създава изкуствена покривка (мулч) върху повърхността на почвата, която оказва физично, химично и биологично действие.