Начало › Още за ... › Рецепти › › Тиквена торта за Хелоуин

Тиквена торта за Хелоуин

25.10.2014 | Коментари (0)

Съставки

• 300 гр. самовтасващо брашно
• 300 гр. кристална захар
• 3 ч.л. смесени подправки
• 2 ч.л. сода бикарбонат
• 175 гр.стафиди
• ½ чаена лъжичка сол
• 4 яйца, разбити
• 200 гр. масло, разтопено
• кора от 1 портокал
• 1 супена лъжица портокалов сок
• 500 гр. тиква обелена и настъргана

За дресинг и украса

• 200 гр. крема
• 85 гр. масло
• 100 гр. пудна захар
• кора от 1 портокал и сок от половин

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180о C. Намазнете тавичка с размери 30х20 см. и разстелете в ния хартията за печене. В голяма купа смесете 300 гр. самовтасващо брашно, 300 гр. захар, подправките, содата бикарбонат, стафидите и солта. Разбъркайте добре. 

В допълнителна купа разбийте яйцата в разтопеното масло, добавете настъргана кората от 1 портокал 1 супена лъжица  сок от портокал, след което добавете така приготвената смес към голямата купа със сухите субстанции и разбъркайте. Добавете и обелената и  настъргана тиква.

Изсипете сместа в тавата и печете в продължение на 30 минути, или докато тортата придобие златист оттенък и е мека на пипане.

Глазурата на тортата се приготвя, като се разбърка крема сиренето, маслото, пудрата захар, настърганата кора от 1 портокал е 1 чаена лъжичка сок от портокал до гладка и кремообразна смес. Оставете я в хладилника да се охлади.

Когато тортата се изпече, оставете я да изстине, а докато още е топла я поръсете с останалата част от портокаловия сок. Оставете тортата да се охлади напълно преди да добавите глазурата отгоре, като я оформите по подходяща начин.

Нарежете я на парчета и сервирайте. Честит презник!

25.10.2014, www.gradinata.bg

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар

Вижте още

Как да запазим плодове, сушени на слънце?
Първото, най-важно условие, е бланширане на здрави цели или нарязани плодове. Изключение тук правят лимоните, портокалите и бананите. Бланширането трябва да стане в гореща вода средно за 3 минути, като след това плодовете се измиват със студена вода, за да се намалят вредните микроорганизми по повърхността им.

Как да запазим плодове, сушени на слънце?
Първото, най-важно условие, е бланширане на здрави цели или нарязани плодове. Изключение тук правят лимоните, портокалите и бананите. Бланширането трябва да стане в гореща вода средно за 3 минути, като след това плодовете се измиват със студена вода, за да се намалят вредните микроорганизми по повърхността им.

Обраното грозде обича хлад и 70% влажност
Гроздето вече е обрано от лозите. За да го съхраните по-продължително време, трябва да знаете някои тайни за него, които ще ви помогнат да го запазите в свеж вид.