Начало › Растения › Отглеждане › Торене › › Как се прави шербет?

Как се прави шербет?

17.11.2010 | Коментари (0)
В периода на плододаване зеченчуковите култури се нуждаят от повече хранителни вещества. Много удачна форма на подхранване е редуването на минералното с органично хранене на растенията. Шербетуването е изключително ефикасен начин за подхранване по време на вегетацията им.

Шербет може да се приготви както от угнил, така и от пресен оборски тор. Най- подходящ за целта е птичият тор.

В подходящ съд (да не е метален) се поставя оборският тор, като се напълва половината от обема на съда. Допълва се с вода. Ако се използва угнил тор, шербета може да се ползва на следващия ден. Когато се използва пресен тор, необходимо е в продължение на 7- 8 дни ежедневно по няколко пъти да се разбърква. Преди използване шербета се разрежда- на 1 част шербет се слагат 10 части вода. С така получения разтвор се поливат растенията.

17.11.2010, Вестник за градината

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар

Вижте още

За екологично чиста продукция садете бобови
Органичното земеделие е доста скъпо занимание и далеч не е по джоба на всеки любител градинар. Най-простият и достъпен начин е да засеете бобови - грах, боб, фасул, соя, бяла детелина, лупина. Тези култури образуват на корените клубени с органически азот, подобряват почвата и нейната структура. 

Лозата иска най-много храна докато спи
За разлика от повечето растения, лозата приема хранителните вещества най-добре в студения сезон.  В късната есен и през зимата, стига да позволява времето, докато лозата е в покой, трябва да се внесат органичните торове. Фосфорните и калиевите също е добре да се дадат тогава, в краен случай рано напролет.

Мулчирайте около овощните растения
Мулчирането е алтернатива в борбата с плевелите. То е агротехническо мероприятие, с което се създава изкуствена покривка (мулч) върху повърхността на почвата, която оказва физично, химично и биологично действие.